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11th May – Meeting up with friends from Paris in Puno, Peru

Met up with Charles and Ines this morning at 10am at their hotel to try and book our trip to Machu Picchu. The hot water wasn’t working in our room so didn’t have a shower again this morning. I promise I like having a shower but just never get the opportunity to.

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We booked the return train ticket for Machu Picchu for $84 USD, $50 USD to go and $34 USD to come back. We tried booking for Machu Picchu but we couldn’t online it kept throwing us off the page and we were told we have to book it in Cuzco.

One thing you must be aware in Peru is, the food comes to your table very late so if you have plans make sure that you leave enough time inbetween.

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The four of us hired a car for the afternoon at a cost of $130 Peruvian Soles. It’s a little expensive but the car was luxury and I had enough room for my legs, we actually felt like royalty.

We went to a place called Cutimbo where there are these massive stone buildings that houses the dead. I believe the bigger the stone building the richer the family were. The climb up was very exhausting as the air is thin and even though we have climatised to the altitude it’s still difficult to walk about 30 paces without stopping. Entrance to the area is $6 Peruvian Soles (£1.50).

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After taking photos and looking at the beautiful landscapes, where some mountains were completely flat a bit like table mountain in South Africa we spotted a herd of Alpacas (like lamas). We went closer to them, Ines wanted to get closer an closer and at some point a bird appeared out of no where which scared the four of us.

The driver drove back to Puno and stopped at the market by the harbour because Ines wanted to buy a scarf but we were not able to find it but we bought gloves and wooly hats.

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When travelling in Peru be aware of fake money or what market traders give you. Just in three days in Puno we have been conned twice. All four of us had dinner in the evening, enjoying a Pisco Sour and a variety of meals including trout, lomo and alpaca.

Julie and I said our goodbyes to the Blanchots and went to bed at 9:30pm as we have an early start in the morning.

En francais:

Le matin, on retrouve Inès et Charles a leur hôtel pour préparer notre semaine ensemble, notamment les billets de train et entrée pour le Machu Picchu. C nous prendra du temps car ce n'est franchement pas facile et surtout c'est cher!

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Après deux bonnes heures, on a les billets de train, on prendra les entrées une fois à
Cusco. Pour le reste de la journée, on réserve une voiture pour aller visiter des chull’pas, ce sont des tours funéraires.

On déjeune au restaurant Incabar, ce que je commande est délicieux, je vous le recommande: spaghetti al diablo!

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À 13h30, on prend notre voiture direction Cutimbo. On roule pendant une vingtaine de kilomètre avant de grimper sur une colline.
On doit continuer à pieds car ça devient vraiment raide. On a tous bien du mal avec l’altitude. Quand on arrive en haut, on découvre, plusieurs tours en ruine, certaines mieux conservées que d’autres.

Kwasi a sa lampe torche alors je lui emprunte pour rentrer dans une des tours. Elles ont toutes des “portes” touts situées à l’est. En fait, c’est juste qu’il manque un rocher tout en bas. Et rassurez-vous, elles ont toutes été pillées, donc je n’ai rien rencontre de bizarre.

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Après avoir crapahute autour des tours, on continue sur le haut de la colline et on tombe nez à nez avec un troupeau d’alpacas. Du coup, omen profits pour prendre plusieurs photos de pres.

Quand on redescend jusqu’au parking on doit payer des droits d’entrées à une femme qui a grimpé jusque la juste pour nous!

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De retour à Puno, on demande au chauffeur de nous emmener au marche près du port car Inès voudrait acheter une écharpe en alpaca. On n’en a pas trouve mais Kwasi à achète des gants et les Blanchot des bonnets péruviens.

Après une pause repos à l’hôtel, on se retrouve pour dîner au restaurant Ukuku’s. On a droit un à Pisco sour gratuit pour commencer le dîner, sympa! Je commande un “bifteck” et je pense avoir mange de l’alpaga plutôt que du bœuf. Après avoir essayé le lama en Bolivie, je ne suis pas trop étonnée.

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