Home > Indonesia > 14th February – Celebrating Valentines Day at Melting Wok in Ubud

14th February – Celebrating Valentines Day at Melting Wok in Ubud

Happy Valentines day

Belowa heart shaped artefact in Ubud market
20120215-175450.jpg

It’s our last day in Ubud and also it’s valentines day, so we said we would treat ourselves to a nice meal at Melting Wok Ubud, you will find it on Jalan Goatama. Some people spell it Jalan Gootama.

The morning was spent trying to figure out why our £50 ITunes gift card from Charlie isn’t working. We emailed apple support for a solution and we also packed our bags.

Dewa Warung was the place we chose to have lunch, I’ve been stuck on eating Nasi Goreng since we arrived. I love the stuff, my poison is rice, cannot get enough of the stuff.

I’m the afternoon worked out the gift voucher and we started downloading a few films.

Belowsunset from our bungalow in Ubud

20120215-175508.jpg

Sunset from the communal area at Sanias House Bungalows was magical, it wasn’t like we could see the whole horizon but the sky had turned orange/red, my description of it couldn’t do it justice. Wow.

We then went to Melting Wok Warung in Ubud for dinner and the food was out of this world. One of the best we’ve had on our travels so far. I had chicken breast with basil, ginger, vegetables and rice and Julie had sauted chicken with noodles and coconut milk. Every spoonful I had iny big gob brought a shiver down my spine and made me salivate. AMAZING. It’s a MUST to eat here if you travel to Ubud, try their special of the day, I’ve had it twice and never regretted it, definitely special.

20120215-175523.jpg

Abovemy food at melting wok, chicken cooked with basil, ginger and veg.

After dinner we chatted to Geraldine (French owner) and mentioned it was out last night and she gave us a complimentary drink Arak lemon. Wooooooohoooo, that went to mg head a little. We chatted about their set up and what it was like to have a business here in Ubud. His Lao husband (Phil)who is the chef also came out for a little bit of chat, we wanted to know the secret recipe and suggested he should do a recipe. Really nice owners. We shall miss this place a lot.

We said our goodbyes and went home to sleep.

En français:

À tous les amoureux, bonne St Valentin!

BelowI Heart Bali plate in a stall at Ubud Market

20120215-175513.jpg

Pour notre dernière journée à Ubud, on avait un programme légèrement chargé.
On a commencé la journée par aller à la Poste pour envoyer nos achats par bateau, c’est pas donné et ça met deux mois! Mon colis pèse 7,6kg et forcément je suis passée dans la tranche des 10kg, si j’avais su j’en aurai acheté pour 2,4kg de plus! Au final pour 40€, mes 7,6kg partent de Bali aujourd’hui via Surabaya via Jakarta et après on sait pas! On pourra traquer le paquet sur internet.

On passe ensuite chez une couturière pour réparer un des shorts de Kwasi. On passe aussi vite fait au Melting Wok pour réserver une table pour 20h puis on fait un tour dans le marche pour y prendre quelques photos de l’artisanat.

Belowour favourite restaurant in Ubud, Melting Wok

20120215-175502.jpg

Pour le déjeuner, notre dernier à Ubud on ne casse pas la tradition (ben oui après deux semaines on peut appeler ça une tradition) nous allons au Dewa Warung. Je commande encore une fois œuf au plat et du riz et je m’en sors pour 0,50€, encore moins cher!

Dans l’après-midi, on regarde Indiana Jones et la dernière croisade, un bon divertissement pour un mardi.

On termine la journée par créditer notre compte iTunes avec £50, merci Charles! Comme ça, on achète les trois films de la trilogie Millenium. Enfin avec la vitesse de connexion qu’il y a sur l’île, on ne va pas les avoir tout de suite…

À 19h, on rentre à la chambre, on regarde un bout de Indiana Jones et le royaume du crâne de cristal.

20120215-175518.jpg

AboveJulies dinner of sauted noodles cooked with coconut milk, delicious

On arrive à 20h a Melting Wok mais notre table à été donnée car la serveuse avait compris 18h quand on est passe réserve ce matin. C’est pas un problème, on nous donne une table en moins de deux minutes. Kwasi commende le plat du jour: blanc de poulet au citron, basilic et gingembre et moi pas de changement le saute de poulet.
Pour fêter notre dernier jour et la St Valentin, on se commande chacun une bière, budget éclaté! Quand on annonce que c’est notre dernier soir à Ubud, la manager nous offre à chacun un verre d’Arak citron. L’arak, c’est un alcool fait à base de palme et c’est assez fort. Mais mélange avec des glaçons, du miel et du citron vert c’est très bon et rafraichissant.

À la fin du repas, on discute avec les gérants du restaurant et on apprend les difficultés qu’ils ont rencontre pour s’installer à Ubud. Ils nous racontent aussi que très peu de
Balinais sont riches et que la religion ici à un coût. Ils dépensent des millions de roupies en offrandes et encore plus pour Galungan. Chaque penjor de base coûte en moyenne un million alors les plus élaborés, on n’imagine même pas!
On leur dit aussi que l’on a parle de leur restaurant sur le blog et on leur donne l’adresse. Le chef nous dit qu’il a déjà visite le blog car on a mis Melting Wok en mot clé et du coup on est apparu dans les résultats Google.

On rentre à l’hôtel vers 22h45 et on s’endort bien vite.

  1. Lisa
    9 April, 2012 at 1:19 pm

    Do you know how to make a reservation at the Melting Wok? It is becoming so popular lately I would like to at least know I can one day go have a great meal there too! :)

    I have tried googling, but nothing seems to come up :(

    • 10 April, 2012 at 12:14 am

      Hi, there are several ways to make a reservation. You can call them, visit them in the morning to book for the evening or you can email (I don’t know how often they check their emails…).
      Below are their contact details:
      Address: 13 Jl. Gootama 80571 Ubud
      Phone: 082 153 666087
      Email: phil.ge@hotmail.fr

      It is the best restaurant in Ubud. we are so jealous that you are going…

      Enjoy and say hi to Geraldine and Phil from us!

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 76 other followers

%d bloggers like this: